дом Политика Нехрибан Ахмедова – една от силните дами на ДПС

Нехрибан Ахмедова – една от силните дами на ДПС

0
ДЯЛ

Кметът на община Венец Нехрибан Ахмедова е безспорно доказан лидер, демонстрирала многократно качествата си на мотиватор, водач и двигател на добрите идеи и практики.
Родена е в Шумен през 1974 година, семейна, с две деца. През 1998 г. завършва магистърска степен по Математика и информатика в Шуменски университет “Епископ Константин Преславски”, а през 2016 година се дипломира със специалност „Право” от Великотърновския университет “Св. Св. Кирил и Методий”.
Кариерата й започва като учител по математика и информатика, като в периода от 2005 г. – 2007 г. е директор на Средно училище „Н. Й. Вапцаров” в село Венец.
От 2007 година, вече повече от 13 години, Нехрибан Ахмедова е кмет на община Венец от Движението за права и свободи (ДПС).
През 2020 година, като кмет на община Венец тя бе посочена от квотата на област Шумен за член на Регионалния съвет за развитие за Североизточен район за планиране.
В резултат на неуморната и упорита работа на г-жа Ахмедова и целият й екип, обликът на общината е осезаемо променен.
За това време на управление, в община Венец са реализирани над 40 значими проекта, на стойност над 35 млн. лева с финансиране от европейските фондове и от други източници.
По отношение на инфраструктурата са постигнати наистина завидни резултати.
Още през втория й мандат е реконструирана цялата четвъртокласна пътна мрежа на общината основно с финансиране от Програмата за развитие на селските райони. Към момента, вече над 70% от уличната мрежа на община Венец е с обновена асфалтова настилка.
С цената на много труд и усилия са реализирани проекти за реконструкция на водопроводните мрежи в селата Венец, Ясенково, Капитан Петко и Боян, с което е разрешен един от най-наболелите проблеми на местните жители – край на ВиК авариите и подобрено качество на водата.
Като учител по професия, един от основните приоритети на Нехрибан Ахмедова винаги е бил подобряване състоянието на образователната инфраструктура. Сградите и на трите училища са включени в проекти за енергийна ефективност. На територията на общината има 7 детски градини, като само за последните три години през нейното управление, изцяло е обновен сградния фонд на 4 от тях.
Ремонтирани са обществени сгради като кметства и здравни служби. Изградени са изцяло нови многофункционални сгради в 3 населени места. Реновирана е сградата на бившия Младежки дом в общинския център, като в него са обособени зони за спорт, отдих и културни мероприятия.
Осъвременена е част от инфраструктурата за спорт, създадени са благоприятни условия за практикуване на масов спорт на територията на общината, изграждайки 3 многофункционални спортни площадки, 4 площадки за фитнес на открито и 2 футболни игрища с модерни съблекални.
Община Венец активно участва и в европейски и национални програми със социална насоченост. Именно тя бе една от първите общини, които сключиха договор за предоставяне на топъл обяд по Оперативна програма за храни от самото начало на стартиране на програмата през 2015 г. Към настоящия момент услугата се предоставя на 400 потребители, които живеят в 13-те населени места на територията на общината.
От месец март 2017 г. в село Венец е разкрит Център за обществена подкрепа като държавно-делегирана дейност, като капацитетът му е 25 потребители.
От 2010 година насам са изпълнени над 10 проекта за предоставяне на социални услуги на хора с увреждания и на хора над 65 години в невъзможност за самообслужване по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”.
С реализацията на всички тези проекти са достигнати в голяма степен приоритетите за развитие на общината по отношение на подобрения в инфраструктурата и социалните дейности.
Нехрибан Ахмедова, като човек с ясна концепция за развитието на област Шумен е убедена, че с опита, който притежава като кмет на община, както и със своята всеотдайна и активна работа ще реализира всички идеи за по-доброто бъдеще на региона и като депутат в следващото Народно събрание.
Тя призовава всички, които искат промяна и рестарт на държавността да гласуват на 4 април с бюлетина №9.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКрасимир Вълчев: Целта на ГЕРБ е 5% от брутния вътрешен продукт да се дават за образование
Следваща статияНови 4 467 случая на COVID-19 у нас, в Шуменско са 163

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here