дом Общество Неуместна шега причинила инцидент с шестокласник от СУ „Сава Доброплодни“

Неуместна шега причинила инцидент с шестокласник от СУ „Сава Доброплодни“

0
ДЯЛ

Във връзка с инцидент с ученик от СУ „Сава Доброплодни“, станал на 9 март 2018 г., ръководството на школото изпрати съобщение до медиите, което гласи:
Между 17:40 и 17:50 часа преди шестия учебен час на 9 март, петък, (след обяд), при медицинското лице в училището е потърсил съдействие с оплакване за неразположение ученик от VI клас. Детето се е оплакало от замъгляване на погледа и след проведен разговор с него и негови съученици е установено, че по-рано същия ден е пило вода, с прибавено в нея неуточнено количество спирт за горене. Това съобщават от ръководството на училището във връзка с инцидент с техен възпитаник.
Ученикът е дошъл на време за първия учебен час, който е бил по седмично разписание – физическо възпитание и спорт, като учителят е възложил на момчетата от класа занимания с футбол в училищния двор. Част от децата са оставили край футболното игрище и своите бутилки с вода. Двама други шестокласници решават да се пошегуват неуместно със своя приятел, като наливат в бутилката му с вода неустановено, малко по думите им, количество спирт за горене, закупен от магазин преди идването на учениците на училище. В междучасието след първия учебен час, момчето, собственик на бутилката е консумирало от водата.
След полученото оплакване незабавно са уведомени ръководството на училището и Регионалното управление на образованието – Шумен и на първо място родителите на детето. 15 минути след постъпването на оплакването на детето е оказана компетентна медицинска помощ в „Спешно отделение“ на МБАЛ – Шумен, където е оставено за наблюдение до неделя.
В понеделник са проведени разговори с родителите на децата, участвали в инцидента. Изискана е писмена информация от учителя по физическо възпитание и спорт. Предстои случаят да бъде разгледан на заседание на педагогическия съвет на СУ „Сава Доброплодни“ – гр. Шумен. Потърпевшото дете вече посещава учебните занимания и няма последствия за здравословното му състояние. Резултатите от проведените разговори и проверката до момента сочат, че в случая не става въпрос за конфликт между децата, а за изключително нелеп, неосъзнат и безотговорен опит за шега.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияАварирал тежкотоварен автомобил блокира движението на кръговото за „Макак“
Следваща статияД-р Румен Генов: Ще помагаме на новия директор на МБАЛ-Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here