дом Общество Необезопасени цистерни продължават да се движат! Възможно ли е „Хитрино 2“

Необезопасени цистерни продължават да се движат! Възможно ли е „Хитрино 2“

0
ДЯЛ

„В композицията, активите на „Булмаркет” са двата локомотива и две празни цистерни или т.нар. „предохрана”. Останалите цистерни са собственост на румънска фирма, която „Булмаркет” е наела като превозвач. Фаталната цистерна номер 10 пък е собственост на френска фирма, наета от румънската такава”. Това бе обяснено от Светослав Първанов, зам.-управител на фирма „Булмаркет“ по време на пресконференция за причините, довели до взрива в Хитрино, която към 11.20 часа все още не е приключила.
По думите на Първанов неустановен брой необезопасени цистерни продължават да изпълняват курсове по различни направления по европейската жп мрежа и е напълно възможно инцидентът в Хитрино да се повтори. Според него цистерните „убийци” не отговарят на изискванията за превоз на опасни товари, а именно – дъното им не е обезопасено, те са произведени през 1971 година, дадени са предписания за монтиране на допълнителни защитни буфери на цистерните. Това обаче не е направено.
„Проблемът възниква при преминаването на 6-ти вагон, чиито колела тръгват едновременно по двата коловоза. Дерайлирането при тази ситуация е било неизбежно. Целта е фактите да станат ясни на обществеността. Вярваме в справедливостта на българския съд. Всички ние сме поставени в риск без значение дали сме машинисти, пътници или обикновени граждани”, заяви още Първанов.
Остава въпросът, кой е отговорен за трагедията и как органите, който отговарят за безопасността на подобни цистерни, биха гарантирали, че трагичния инцидент няма да се повтори.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияБлъснаха пешеходка до зала „Младост”
Следваща статияИван Иванов: Както е тръгнало някоя местна Гинка може да изкупи и Енерго-Про в Североизточна България

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here