дом Култура Немски експерти реставрираха част от Преславското златно съкровище

Немски експерти реставрираха част от Преславското златно съкровище

0
ДЯЛ
Снимка: Археологически музей Велики Преслав

Преславското златно съкровище бе частично реставрирано в музей в германския град Майнц. Друга част със златната огърлица също е изпратена за реставрация. „Единствено в Майнц разполагат с необходимата база за реставрационни дейности на такива уникати. Разходите бяха заплатени изцяло от немска страна.
Българската страна няма ангажимент към финансовия момент“, заяви за 24shumen.com директорът на Археологическия музей във Велики Преслав Пламен Славов.
Подготвят се съвсем нови витрини. Старите ще бъдат запазени като музейни експонати, тъй като са с историческа стойност.
Директорът съобщи още, че в рамките на Българското председателство, съкровището ще гостува в националния музей на Франция. През юни догодина, колекция от музея ще гостува във Велики Преслав. В момента се уточняват детайли около експонирането.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВ ловните полета на Преслав имa 152 благородни елена, 174 сърни и 202 диви свине
Следваща статия„Есенна седмица на здравето“ организира Регионалната здравна инспекция

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here