дом Общество Невиждан интерес към рали „Стари Столици“

Невиждан интерес към рали „Стари Столици“

0
ДЯЛ

Рали „Стари Столици” отново ще зарадва почитателите на бързите надпревари в Шумен. Откриването ще бъде в събота пред община Шумен в 12:30 часа, а първият автомобил ще стартира в 13 часа. Това стана ясно днес на брифинг в Общината.
Заявки за участие в 48-то издание на рали „ Стари Столици“ са подали 31 състезатели. „Желаещите имат възможност да се запишат до утре, но ще трябва да заплатят необходимата глоба“, съобщи доайенът на автомобилния спорт – Савко Панайотов. Той допълни още, че Шумен има изграден екип и традиции, които са важни за града.

Доайенът на автомобилния спорт – Савко Панайотов

„До сега толкова много участници не са се събирали на нито едно проведено състезание в България. Интересът на състезателите е виден“, допълни Савко Панайотов.
Според него състезателите идват тук заради сервизните паркове. Трасето е компактно и позволява на зрителите да наблюдават по няколко пъти скоростните изпитания.
Трасето основно е по Шуменското плато. В двата състезателни дни ще се провеждат скоростните етапи Шумен-Лозево и Новосел-Шумен.
През първия ден ще се проведат 4 скоростни етапа, като първият е Ардашес посока Лозево, а след това в Новосел-Шумен. В това трасе има и една новост, направено е едно влизане в гората в рамките на 500 метра в терен, който е до ловна хижа „Шумен“.
Вторият ден състезанието започва със скоростен етап Пивовар до Новосел, след това Лозево-Шумен. По късно трасето ще бъде повторено.
Последният скоростен етап, който вече е традиция е „Валери Великов“, началото му е от Пивовара до Ардашес.Цялото състезание е с обща дължина 207 км, от които 80 км. са скоростни изпитания.
Церемонията по награждаването ще бъде пред общината в неделя в 14:30 часа.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОткриват пленера „Шуменско плато“ 2017
Следваща статияРемонтират четири шуменски училища с 13 милиона лева

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here