дом Култура Небивал интерес към фестивала „Кино в длан”, удължават срока за участие

Небивал интерес към фестивала „Кино в длан”, удължават срока за участие

0
ДЯЛ
Снимка: facebook

Организаторите на Фестивала „Кино в длан“ взеха единодушно решение да удължат регистрацията за фестивала до 31 януари. Причината за това е засиленият интерес към фестивала. Целта на инициативата е да съдейства за изграждането на разностранно развити творчески личности, за формиране на социално активни граждани на България, които по пътя на осмислянето на културно-историческия опит, универсалните човешки ценности на родната и световната култура и овладяването на модерните технологии, да постигнат своята личностна реализация.
„Кино в длан“ е първият фестивал за филми, заснети с мобилни телефони, организиран в нашата страна. Той е обърнат към младите независими филмови творци, готови да експериментират с модерните технологии.
До участие в него като автори се допускат български и чуждестранни граждани. Екипът, работил по създаването на филма, може да включва неограничен брой членове, но като автори на филма могат да бъдат регистрирани до 4 (четири) творци, участвали в създаването му, независимо от конкретната позиция, на която са участвали в създаването му.
Форматът на видеоклипа трябва да е mp4.
Представените на фестивала филми следва да бъдат заснети само с мобилен телефон или друго мобилно устройство с вградена камера. Филмите трябва да бъдат предварително монтирани. По преценка на участника за създаване на окончателната версия на филма могат да бъдат използвани специални визуални и звукови ефекти, музика, надписи и др. Времетраенето на филмите може да бъде от 1 до 5 минути. Няма ограничение при тематиката, жанра и вида кино (игрално, документално, анимационно и научно-популярно) на регистрираните за участие филми.
Организатори на фестивала са Киноклуб „Мадарски конник” към Народно читалище „Добри Войников” и Шуменският университет „Константин Преславски“.
Това е третото издание на фестивала за късометражни филми, заснети с мобилно устройство – таблет или мобилен телефон.
За повече подробности, четете тук.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВ Шумен: Мокра пътна настилка, ниски температури
Следваща статияКонцерт на Градски духов оркестър „Михаил Биков” в Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here