дом Култура На 15-и март изтича срокът за приемане на творби за конкурса „Водата...

На 15-и март изтича срокът за приемане на творби за конкурса „Водата – извор на живот“

0
ДЯЛ
Снимка: ВиК-Шумен

На 15 март изтича крайният срок за участие в конкурса за детско творчество „Водата – извор на живот“. Това съобщиха от ВиК-Шумен.
Конкурсът традиционно привлича засилен интерес сред младите творци. Десетки са изпратените вече творби.
В навечерието на „ Международния ден на водата“ 22 март, журито, сред които изтъкнати представители на артистичните среди и местната власт, ще определи победителите в четири категории, три от които се въвеждат за първи път тази година.
„ Конкурсът има дълга история, за пръв път се е провел през далечната 1998 год. Всички сме много ентусиазирани и очакваме с нетърпение момента, в който ще започне оценяването на творбите. Поради големия интерес, тази година беше взето решение да разширим категориите и да включим нашите литературни, режисьорски и операторски таланти – т.е. литературно есе и 60 – секунден клип.“, каза Жанета Панайотова, управител на ВиК – Шумен.
Конкурсните категории са:
„ Рисунка“ – формат 30/50 см
„ Компютърни техники“
„Литературно есе“ – 1 машинописна страница
„Видеоклип“ – 60 секунди
Участниците са разделени в пет възрастови групи:
Първа група: до 6 години;
Втора група : от 7 до 9 години;
Трета група: от 10 до 11 години;
Четвърта група: от 12 до 15 години и
Пета група: от 16 до 18 години
Наградите за първа и втора група ще бъдат предметни, а за останалите от трета до пета включително – парични. Сумите са от 40 до 60 лева.
Творбите се приемат на адрес: гр. Шумен, площад „ Воин“ No 1, „ ВиК – Шумен“ ООД.
Подробна информация за участие може да се получи на телофонен номер – 0887011539 и email: office@vik-shumen.net.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПразнични лалета и пожелания за служителките в Община Шумен
Следваща статияНад 300 жени получиха ръчно изработени картички в община Каспичан

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here