дом Общество На празника на огнеборците директорът на пожарната в Шумен с Почетен знак...

На празника на огнеборците директорът на пожарната в Шумен с Почетен знак на МВР

0
ДЯЛ

Професионалния си празник отбелязват днес шуменските огнеборци. В навечерието на празника директорът на шуменската пожарна комисар Иван Иванов получи почетен знак на МВР. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Шумен.
Днес пожарникарите отбелязват деня на своя небесен закрилник Свети пророк Илия. Дни преди празника директорът на шуменската пожарна комисар Иван Иванов получава едно от най-високите отличия в МВР-Почетен знак II степен. Наградата за него е неочаквана, а предложението до вътрешния министър Бойко Рашков е от директора на ГДПБЗН-МВР гл. комисар Николай Николов.
„Изключително съм благодарен за тази награда, но тя е оценка както за моята, така и за работата на всички колеги от шуменската дирекция. Заедно сме преодолявали различни тежки ситуации, винаги сме едни от първите, които пристигат на произшествия. Виждаме страха в очите на хората, и винаги помагаме. В днешния ден сме отново на линия, и засега поне нямаме сигнали за тежки произшествия“, коментира комисар Иванов.
В системата на МВР комисар Иванов започва работа през 1991 година. „Много произшествия съм посетил и като пожарникар, и като ръководител на екипите. Не мога да забравя инцидентът в Хитрино, не мога да забравя пожарът през месец август миналата година в смесената гора над кв. „Дивдядово“. Изключително тежка ситуация, динамична, но благодарение на упоритата и целенасочена работа на огнеборците се справихме и не допуснахме разпространението към квартала и ПП „Шуменско плато“. Еднакво тежки за работа са както пожарите, така и другите бедствия, на които са първи“, разказва директорът на шуменската пожарна- инцидентни с опасни вещества, различни промишлени аварии, наводнения, снегонавявания, извозване на болни, доставка на лекарства с верижна техника. „Пожелавам на всички колеги да са здрави и да работят все така отговорно и всеотдайно“, допълва комисар Иванов.
Поздравителен адрес за празника е получен от директора на шуменската полиция ст. комисар Владислав Мишев. „Високо ценя вашата всеотдайност, риска, който ежедневно поемате в борбата с огнените стихии и кризисни ситуации за спасяване живота и здравето на хората. Нека Св. Пророк Илия бди над всички вас“, пише в поздравлението директорът на областната дирекция.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияМая Манолова: Парламентaрната ни група се казва „Изправи се БГ! Ние идваме!“
Следваща статияПоздрав към мюсюлманите за Курбан Байрам от кмета на община Каспичан

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here