дом Общество На национална кръгла маса в Шумен за преизчисляване на пенсии решават дали...

На национална кръгла маса в Шумен за преизчисляване на пенсии решават дали да има протести

0
ДЯЛ

Национална кръгла маса на тема „Преизчисляването на пенсиите – условие за справедливост и достоен живот на възрастните хора“ започва в сряда в Шумен.
На високия форум ще бъдат обсъдени и евентуални протестни действия, ако искането не бъде изпълнено, заяви за 24shumen.com Анка Янкова, председател на Управителния съвет на сдружение „Съюз на пенсионерите – 2004 – Шумен“, организатор на събитието.
Поканен е председателят на социалната комисия в Народното събрание д-р Хасан Адемов, експерти от НОИ, КНСБ и КТ „Подкрепа“, както и областният управител на Шумен, кметът Любомир Христов, народните представители от региони. В дебата ще се включат още представители на пенсионерски сдружения от цялата страна. Тъй като поради липса на финансови средства някои пенсионерски организации не могат да участват, ще им бъдат изпратени взетите решения от форума.
„На кръглата маса ще решим дали от 27 ноември да започнат протестите до приемането на националния бюджет в частта преизчисляване на пенсиите. Нещата вече стават неудържими“, уточни Янкова. Като всяка област ще прецени как и кога ще участва, но шуменските пенсионери ще бъдат първи.
С отказа за преизчисляване на пенсиите, отношението към възрастните хора става все повече негативно. Обявеното увеличение с 6,7, считано от 1 юли 2020 г. е смешно и обидно, смята тя. Според нея това е нищожно на фона на очакваната инфлация. А основното искане на пенсионерските сдружения е увеличаване размера на пенсиите поне с 40 на сто, съобразено с ръста на средния осигурителен доход за 2018 г.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия120 деца от Шумен видяха доброто и го описаха в разкази и рисунки
Следваща статия„Есенни празници с пчели и мед“ за малки и големи в НЧ „Тодор Петков 1963“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here