дом Общество На Благовещение стотици шуменци се помолиха за закрила от Божията майка

На Благовещение стотици шуменци се помолиха за закрила от Божията майка

1
ДЯЛ

Тържествена Света литургия бе отслужена във всички храмове на Шуменска духовна околия за големия християнски празник Благовещение.
По традиция на видно място в църквата се изнася иконата, на която е изобразена смирената Мариам, която Архангел Гавраил поздравява с „С радвай се благодатна, Господ е с тебе. Благословена си ти между жените”.
„Думите на Светия архангел са валидни за всички времена и човеци. Поставя се началото на изпълнението на пророчествата, че Божият син ще бъде роден не от жена, а от девица”, каза в беседата си в храм „Св.Възнесение Господне” професорът – богослов Сава Сивириев.
Архиерейският наместник ставрофорен иконом Димитър Николов благослови присъстващите с православния химн „Многая лета”.
Благата вест не е само за Св.Богородица, като майка на Сина Божий, а е блага вест за целия човешки род.
Това е празник на майката и на жената, въпреки, че не се възприема от всички. Църковният Осми март, обяви врачанският митрополит Григорий.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияБДЖ въвежда предварителна продажба на билети за Великден
Следваща статияНеделна разходка: Овца дефилира по шуменското ларго

1 коментар

  1. Редакторе, редактирай си предпоследното изречение !!!!
    ВЪПРЕКИ ЧЕ е сложен съюз, и не се пише запетая преди ЧЕ!!!!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here