дом Общество Наш ученик със златен медал на Международната школа по информатика

Наш ученик със златен медал на Международната школа по информатика

0
ДЯЛ

Даниел Койнов спечели златен медал на второто издание на Международната школа по информатика за младежи (ISI Junior). Престижният форум се проведе от 25 юни до 4 юли в град Иннополис, Република Татарстан.
Даниел Койнов е шестокласник в Математическатагимназия в Шумен. Посещава и школата по математика и информатика „А & Б” с ръководител Бисерка Йовчева.
Международната школа по информатика за младежи включва седемдневно обучение, което завършва със състезание. Още по време на курса Даниел впечатлил всички със знанията и уменията си. Златният медал в състезанието бил закономерен финал за младият информатик.
Школата в Иннополис бе за ученици в 7 и 8 клас. България обаче участва с отбора си в група D, който е съставен от шестокласници.
В състезанието Даниел Койнов пребори конкуренцята на традиционните супер сили в информатиката Китай и Русия. По пътя си към златото шуменецът елиминира и участниците от силния отбор на Казахстан.
В бъларският тим влизат още Кристина Стоянова, Георги Славчев, Мария Тодорова и Александър Гатев от София и Веселин Маркович от Варна. Родните таланти успели да извоюват отборно второ място, като са изпреварени само от информатиците на Китай.
Веселин Маркович, Георги Славчев и Александър Гатев се пребориха за индивидуалните сребърни медали, а Кристина Стоянова и Мария Тодорова спечелиха бронз.
В Школата като лектори участваха проф. Красимир Манев – президент на Европейската Младежка Олимпиада по информатика и член на Научния комитет на ISIJ и Марин Шаламанов – ръководител на българския отбор.
Снимка: Бисерка Йовчева
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗа три поредни дни екоекспертите спасиха алпийски бързолет, домашна кукумявка и бял щъркел
Следваща статияШуменският лодкар Тихомир Радев навлезе в българския участък на Дунав

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here