дом Култура Наш изселник готви нестандартна експозиция от препарирани животни

Наш изселник готви нестандартна експозиция от препарирани животни

1
ДЯЛ

За първи път във Велики Преслав ще гостува нестандартна експозиция.
Творческата идея ще даде възможност на преславчани и гости на града да разгледат множество видове препарирани животни. Идеята е на Ахмед Хамзов, който притежава над 1 000 вида в Истанбул. Той е и създател на първия Природонаучен музей в Турция.
Преди да заминат със съпругата си за южната ни съседка, Хамзов е създал мини Природонаучен музей, който за съжаление, вече не съществува.
Композициите му са вдъхновени от негови приятели – ловджии, които му подаряват различни животни за препариране.
През 1989 година, той и съпругата му се изселили в Турция, а половината от експонатите му били раздадени. Част от тях са в горското стопанство във Велики Преслав и все още са в перфектно състояние. Любителите на това изкуство ще останат изумени от разнообразието на видове и майсторската работа на Ахмед Хамзов.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияШуменската структура на Атака скочи срещу масовото обрязване на деца, сезира МЗ и РЗИ
Следваща статияХайде на евтинията: Печално известният „Мерцедес“ на Община Никола Козлево отново на тезгяха за продан

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here