дом Общество Наши ученици с одобрени проекти в Националния конкурс „Посланици на здравето“

Наши ученици с одобрени проекти в Националния конкурс „Посланици на здравето“

0
ДЯЛ

Проекти на ученици от Шумен са одобрени за участие в първата фаза на XI-то издание на Националния ученически конкурс „Посланици на здравето”, за учебната 2018/2019 г.
В първата възрастова група от 1-ви до 4-ти клас са допуснати 13 ученици, а проектът „Водата е здраве, здравето – щастие“ на Снежана Великова от Начално училище „Княз Борис I“ е класиран на първо място.
С „Пътеводител на здравето“ Галина Табакова и Мариана Йорданова от Шесто ОУ „Еньо Марковски“ са класирани във втора възрастова група от 5-и до 8-и клас.
За победа в трета възрастова група за ученици от 9-и до 12-и клас ще се бори Татяна Роева от ЦСОП с проекта си „Знам и мога“.
Конкурсът се организира от Министерството на здравеопазването, в партньорство с Министерството на образованието и науката, Министерството на културата, Министерството на младежта и спорта, Министерство на околната среда и водите и Представителството на Европейската комисия в България в рамките на Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести 2014-2020 г.
Тазгодишното издание на конкурса ще продължи до 1 юни 2019 г., а официалното награждаване на победителите ще се проведе през месец юни. Финалисти ще бъдат 9 проекта, класирани за първо, второ и трето място по 3 във всяка възрастова категория (1-4 клас, 5-8 клас и 9-12 клас) и 3 проекта, класирани за поощрителни награди по една за всяка възрастова категория. Министерство на здравеопазването и Представителството на Европейската комисия в България осигуряват по една предметна награда в категорията специални постижения в областта на опазване на здравето. Общо наградени ще бъдат 61 проекта.
Проектите, отговарящи на регламента са 65, като в категорията от 1-ви до 4-ти клас са допуснати – 13 проекта; от 5-ти до 8-ми клас – 29 проекта и от 9-ти до 12-ти клас – 23 проекта.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОблачно с вятър ще е времето днес
Следваща статияТарикат ползва безплатно ток в село

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here