дом Култура „Началото на криворазбирането”: Стартират репетициите на най-новото заглавие в афиша на театъра

„Началото на криворазбирането”: Стартират репетициите на най-новото заглавие в афиша на театъра

0
ДЯЛ

Започват репетиции на най-новото заглавие в афиша на ДКТ „Васил Друмев” „Началото на криворазбирането”. Режисьор –постановчик на проекта, свързан със 185 години от рождението и 140 години от смъртта на Добри Войников, е проф. Пламен Марков, а художник-постановчик е проф. Светослав Кокалов. Режисьори са Елица Йовчева и Стефан Зарев, костюмографи – Невена Георгиева и Цецка Ивайлова. Участват актьорите: Александър Валериев, Валентин Ченков, Валери Зарков, Делян Илиев, Димитрия Милушева, Димитър Д. Димитров, Димитър Мартинов, Иван Рангелов, Калин Пачеръзки, Катерина Стоянова, Марияна Бранкованова, Стефани Лечева и Янислава Линкова. Проектът се осъществява с подкрепата на Община Шумен.
Репетициите на постановката ще се провеждат паралелно в София и в Шумен. Първите започнаха вече в НЧ „Славянска беседа” – София. На 19-ти март, също от 10.00 часа, стартират и тези в Шумен.
Премиерата на „Началото на криворазбирането” ще бъде на 11-ти май от 19.00 часа. Със спектакъла ще бъде открит Международният фестивал Друмеви театрални празници НОВА БЪЛГАРСКА ДРАМА Шумен – 2018.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНад 400 бойци ще мерят сили в Шумен на Държавно първенство по кик бокс
Следваща статияРайони без ток в понеделник

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here