дом Общество Начална учителка изпревари по резултати в конкурс 10 директори

Начална учителка изпревари по резултати в конкурс 10 директори

0
ДЯЛ

Съмнения за непрозрачно проведен конкурс за директори, обявен от Регионалното управление по образование (РУО) в Шумен, изразиха пред 24shumen.com кандидати. Те недоумяват как от 11 явили се кандидати, от които 10 действащи директори най-висок резултат – 39 от максимум 50 точки, е постигнала начална учителка, която няма никакъв опит в сферата на професионалното образование. А въпросите от теста, като първи етап от конкурса, са били изцяло свързани с професионалното образование.
Дамата ще бъде директор на средно училище в село.
Въпреки, че не е изтекъл тридневният срок по Кодекса на труда от обявяването на резултата от конкурса, и в момента на сайта на РУО няма обявени резултати за останалите училища, бившият директор вече е освободен от длъжност, а новата директорка представена на колектива – това са другите смущаващи факти около избора на директори, твърдят нашите източници.
По информация на представители на Обществения съвет на училището и на родители на ученици смяната на сегашния директор, който се е доказал като абсолютен професионалист с име и подход, е повод за сериозно напрежение в селото. Другият аргумент е, че новоизбраната директорка не е местен кадър, а районът бил специфичен, с преобладаващо ромско население.
Бившият директор отказа коментар по случая.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияАдминистративният съд гледа дело срещу общинска наредба в Смядово
Следваща статияКатастрофа затвори бул. ,,Велики Преслав“