дом Други Наслука! Груповият лов на дива свиня се открива в неделя

Наслука! Груповият лов на дива свиня се открива в неделя

0
ДЯЛ

На 1 октомври се открива дългоочаквания и желан от всички ловци групов лов на дива свиня и ловът на местен дребен дивеч, като те ще продължат до втората неделя на месец януари 2018 г.
Ловът на дива свиня е сред предпочитаните, защото е най-масов и е свързан с много емоции. През последните години всички ловни сдружения на територията на Североизточното държавно предприятие могат да се похвалят с много добри резултати при този лов и отстреляни трофейни животни. През 2016 година планът за отстрел на дива свиня е 3 217 броя, като е изпълнен на 85%. През настоящата година планът е завишен на 3 885 броя, като 222 от тях са зрели глигани, с добри качества и възможност да донесат на ловците златни, сребърни и бронзови медали. До момента са отстреляни 50 животни от планираните.
Групово и индивидуално ловуване на дребен местен дивеч се извършва в събота, неделя и в дните, обявени за официални празници, а на водоплаващ дивеч – след 1 януари и в сряда. Груповото ловуване се извършва само през деня – един час преди изгрева и един час след залеза на слънцето. Провеждането на инструктаж на участниците в него е задължително. Ръководителят на лова проверява наличието на заверен ловен билет и членска карта, разрешително за носене на ловно оръжие на всеки член от дружинката и попълва съответното разрешително за лов. На санкция подлежат ловци, които не са екипирани с шапка или облекло с ярък сигнален цвят при групов лов на дива свиня и на дребен дивеч. Забранена е употребата на алкохол и упойващи вещества преди и по време на лов.
385 са ловните дружини на територията на СИДП, обединени в 26 сдружения, които на 1 октомври ще участват в лова на дива свиня. Тази година от ИАГ са изпратени нови правила за безопасност до всички ловни дружини в страната. Правилата са разгледани и обсъдени на проведения през този месец ловен съвет.
Ръководствата на СИДП и всички Териториални поделения пожелават на ловците наслука, успешен и безпроблемен ловен сезон. Апелираме да бъдат спазвани мерките за безопасност, ловната етика и добрите отношения между хората в дружините, за да може ловът да донесе удовлетворение на всички любители на този вид спорт.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПълен абсурд: Улица няма име, осветление и тротоари, живущи искат да я узаконят
Следваща статияКметът на Никола Козлево: Срам за съветниците, че отказаха финансова помощ за община Кресна

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here