дом Общество Населението в Шуменско продължава да намалява

Населението в Шуменско продължава да намалява

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com

Минус 7.1% е коефициентът на естествен прираст за община Шумен през минлата 2017 година. За същия период в девет от десетте общини от областта показателят има отрицателни стойности, а само в община Никола Козлево е с положителен естествен прираст. Най-голямо намаление на населението в резултат на отрицателен естествен прираст има в община Смядово (минус 15.9‰), следвана от общините Хитрино и Велики Преслав, съответно – минус 13.7‰ и минус 11.7‰, а най-малко в общините Каолиново (минус 3.0‰) и Венец (минус 5.2‰).
По показател отрицателен естетсвен прираст област Шумен е на десето място сред 28-те области.
Съществено влияние върху броя и структурите на населението оказва и механичният прираст, който се формира като разлика между броя на заселилите се и броя на изселилите се. През 2017 г. нетното салдо от външната миграция за страната е отрицателно – минус 5 989 души, а намалението на населението в резултат на външната миграция през 2017 г., измерено чрез коефициента на нетна миграция е минус 0.8‰ .
Нетното салдо от външната миграция в област Шумен през 2017 г. е положително (2.8‰), докато механичният прираст от вътрешната миграция е отрицателен – минус 3.9‰.
В резултат на влиянието на естествения и механичния прираст през 2017 г. населението в област Шумен намалява с 1 510 души или с 0.9%.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияРЗИ отчете: 48 случая на остри заразни заболявания, един ухапан от куче
Следваща статияМеждународна юбилейна конференция „Българският език – история, настояще, бъдеще“ в ШУ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here