дом Общество Над 4 000 души са подали искане за целева помощ за отопление

Над 4 000 души са подали искане за целева помощ за отопление

0
ДЯЛ

От началото на месец юли са подадени общо 4 360 заявления за целева помощ за отопление за предстоящия сезон 2018/2019 г., това съобщиха от пресцентъра на Дирекция „Социално подпомагане“ в Шумен. Към момента на 2508 лица и семейства е одобрена целевата помощ. Заявленията се подават по настоящ адрес на кандидата до 31 октомври в дирекциите „Социално подпомагане“.
Общият размер на целевата помощ за петте месеца е 374,15 лв. и сумата се превежда изцяло на правоимащите лица, обясниха от ДСП. От там припомниха, че предвиденото увеличение на пенсиите от 1 юли с 3.8 % няма да се отрази на правото на достъп до този вид помощ, тъй като доходът от пенсии по чл. 2, ал. 2 от Наредбата за отпускане на целева помощ за отопление ще бъде коригиран със съответния коефициент.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияФондът за лечение на деца – с нов директор
Следваща статияКакво време ни очаква през уикенда?