дом Култура Над 250 хористи от Шумен и Търговище се включват в „България пее“

Над 250 хористи от Шумен и Търговище се включват в „България пее“

0
ДЯЛ

Над 250 хористи от Шумен и Търговище ще се включат в четвъртата Национална хорова инициатива „България пее”. Това съобщиха от пресцентъра на Община Шумен. Мотото на тазгодишното издание на форума отново е „Заедно”.
Общо 11 хора от Шумен и Търговище ще участват в общ концерт на 19 април от 18 часа в зала „Проф. Венета Вичева“. На шуменска сцена ще представят изпълнителите от женски хор „Златна лира“-Търговище.
Входът е свободен.
„България пее” е инициатива на Български хоров съюз и се осъществява на територията на цялата страна с подкрепата на българските общини, читалища, центрове за подкрепа на личностно развитие, хорове, диригенти и хористи.
Всяка година в Националната хорова инициатива „България пее” се включват около 150 хора и вокални формации от над 35 населени места в България.
В инициативата „България пее“ може да се включи всеки български хор, независимо от вида, репертоара, числеността и мястото му на дейност, който проявява желание и подкрепя идеята и целите на проекта, без значение
неговата определеност – смесен, камерен, еднороден, детски, църковен, ученически или народен.
Хоровото изкуство е важна част от музикалната култура на България. Оценяването на достиженията на българските хорове и приемствеността между поколенията са път към запазването на националната ни идентичност.
Снимка: Симфониет-Шумен
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПръскат против вредители по растенията в община Шумен
Следваща статияОсем състезатели от Шумен ще участват в Държавното по кикбокс в стил К-1

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here