дом Общество Над 100 деца разказаха за гората, рисуваха и снимаха дървета, животни и...

Над 100 деца разказаха за гората, рисуваха и снимаха дървета, животни и цветя

0
ДЯЛ

Над 100 деца от цялата страна вече изпратиха до Североизточното държавно предприятие (СИДП) свои творби за инициативата „Моят разказ за гората“. По-голямата част от малчуганите са предпочели да нарисуват любимите си животни, дървета и цветя, но не липсват и такива, които са съчинили стихотворения и разкази или пък са направили снимки на красиви кътчета от страната ни. Това съобщиха от СИДП.
Днес, на електронния адрес t.dimitrova@dpshumen.bg, на който всеки може да изпрати свои творби, пристигна и книга, създадена от четвъртокласници от Петрич. В писмото си до СИДП преподавателите на децата пишат:
По повод „Седмицата на гората“ 06.04.-12.04.2020 г. решихме да участваме като екип – целият клас от IV в при СУ „Никола Йонков Вапцаров“-Петрич, като проектирахме и създадохме електронна книга с произведенията на учениците: рисунки, снимки, есета, стихотворения, гатанки и цитати. Учениците са на възраст 10 години и с голямо желание твориха по тази тема. Надяваме се, че чрез детското творчество сме се докоснали малко до вълшебния свят на гората! Благодарим Ви за тази прекрасна инициатива!
Книгата на учениците от Петрич е достъпна ТУК.
Поради отменената Седмица на гората СИДП отправиха предизвикателство към всички малки и големи деца да пишат, рисуват, творят. Историите, разказите, стиховете, есетата или снимки на рисунки, придружени с името, годините, телефон за връзка, града, в който живеете можете да изпращате на електронен адрес t.dimitrova@dpshumen.bg.
От СИДП обещават да публикуват всички произведения на страниците на предприятието sidp.bg, ПП „Шуменско плато“ и ИАГ. Така те ще стигнат до много хора от цялата страна и ще накарат всички да се усмихнат, да усетят шумоленето на листата, песента на птиците и ромона на горските поточета.
Творбите се приемат до 30 април.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКонтролен пункт и на стъпалата за Паметника
Следваща статияШанс за работа: Стартира Програмата за домашни помощници

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here