дом Общество Над 1 357 000 лева събра до момента „Българската Коледа“

Над 1 357 000 лева събра до момента „Българската Коледа“

0
ДЯЛ
Снимка: bgkoleda.bg

Над 1 357 000 лв. достигнаха даренията за XVIII издание на благотворителната инициатива „Българската Коледа“ след края на традиционния концерт, който се излъчи в национален ефир в празничната вечер на 25 декември. Това съобщиха от инициативата.
Към момента са изпратени 235 000 дарителски SMS на номер 1117 и гласови обаждания на 0900 1117 от началото на кампанията, която беше обявена от президента Румен Радев в началото на декември. До този момент в дарителската банкова сметка на инициативата са постъпили над  1 078 000 лв., a 44 000 лв. са дарени чрез системата ePay.bg. 
Всички участници в концерта, който тази година за пръв път се излъчи на запис, се обединиха около каузата „Заедно за децата с хронични заболявания – да превърнем надеждата в реалност“.
За да помогне на децата с хронични заболявания, „Българската Коледа“ има за цел да осигури съвременна високотехнологина апаратура  за детски клиники и отделения в цялата страна. С набраните средства ще бъдат подкрепени деца за осъществяване на диагностика, лечение и рехабилитация.
XVIII издание на благотворителната инициатива ще продължи до края на ноември 2021 година. Заявления за подпомагане на деца се приемат през цялата година, а за подпомагане на лечебни заведения – до края на януари. Желаещите да дарят средства за инициативата също могат да го правят целогодишно чрез sms на 1117, банков превод, чрез сайта www.bgkoleda.bg и системата ePay.bg.
Цялостна информация за дейностите по реализиране на „Българската Коледа“ се публикува периодично на интернет-страницата на благотворителната инициатива: www.bgkoleda.bg.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДенят на бащата е днес, имен ден празнуват Йосиф, Дарина и Давид
Следваща статия170 пациенти с COVID-19 са приети за лечение в МБАЛ-Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here