дом Здраве Над пет пъти повече са излекуваните от заразените за последното денонощие

Над пет пъти повече са излекуваните от заразените за последното денонощие

0
ДЯЛ
Снимка: Рixabay.com

77 са новодиагностицираните с коронавирусна инфекция лица у нас за изминалото денонощие, а в Шуменско няма регистрирани с вируса.
1 194 е общият брой на направените тестове през последните 24 часа. Процентът на новозаразените е 6.45 от изследваните.
Случаите установени с антигенни тестове е 42, което е 54.55% от общия брой на позитивните.
Най-много нови заразени има в столицата – 30. Разпределението по области по настоящ адрес на лицата е, както следва: Бургас – 1; Варна – 1; Велико Търново – 2; Добрич – 1; Кърджали – 1; Кюстендил – 6; Ловеч – 2; Пазарджик – 4; Перник – 2; Плевен – 7; Пловдив – 4; Разград – 2; Русе – 4; Силистра – 3;
Сливен – 1; София – 2; София (столица) – 30; Стара Загора – 1; Ямбол – 2.
211 813 са общо потвърдените случаи на новия коронавирус у нас. 46 608 от тях са активни. 156 722 са излекуваните лица. От тях 396 са регистрирани през последното денонощие.
3 485 пациенти с доказан COVID-19 са настанени в лечебни заведения за болнична помощ. 341 от тях се намират в интензивни отделения и клиники. Според Националната информационна система медицинските служители, при които е потвърдена коронавирусна инфекция у нас, са общо 9 264.
Починалите лица, при които е бил констатиран новият коронавирус, са 8 483. Новите случаи от изминалите 24 часа са 9.
Ваксинираните са 121. Общият брой на инжектираните с първа доза в страната вече е 18 453.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияМожело да влезем в цикъл „избори след избори“, но може и читави министри да дойдат
Следваща статияСлънцето ще се покаже, но температурите остават под нулата

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here