дом Култура Връчиха наградата за лирика „Иван Пейчев“ на поета Петър Чухов

Връчиха наградата за лирика „Иван Пейчев“ на поета Петър Чухов

0
ДЯЛ

„Тук съм, защото се чувствам задължен да дойда и да приема тази награда на името на Иван Пейчев, когото аз много обичам като поет“, каза Петър Чухов.
Церемонията по връчването на отличието започна с поднасяне на цветя пред паметника на Иван Пейчев в Шумен, съобщиха от пресцентъра на Общинска администрация. След награждаването поетът представи свои творби пред шуменската публика в изложбената зала в ХГ „Елена Карамихайлова“.
Авторът на стихосбирката „АДdicted“ спечели приза и при повторното гласуване на журито през месец февруари тази година. Неговата книга бе отличена от 103 творби от 82-ма автори, участвали в последното издание на конкурса.
Петър Чухов получи грамота и плакет – статуетката „Ангелско перо“, изработена от Валерий Желязков. Паричното изражение на наградата е левовата равностойност на 1 500 евро. Чекът беше връчен от кмета на Шумен Любомир Христов. „Радвам се, че сте тук и че скандалите около действията на журито не са Ви обезкуражили“.
Преди да прочете свои стихове Чухов благодари на шуменската публика и за „коравата позиция“ на шуменските членове на журито, защото не може с нелитературни аргументи да се оспорват качествата на една творба. По думите му, наградите държат творците живи, тъй като това всъщност е смисълът на творчеството. Според Петър Чухов не е важно кой е носителят, важното е наградата да я има и да продължава да се връчва.
Снимки: Община Шумен
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКметският екип в Шумен с висока оценка в национално изследване за местна почтеност
Следваща статияНацията продължава да се топи! През 2040 година ще сме с 20% по-малко

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here