дом Спорт Наградиха победителите в детския турнир по ускорен шах в Шумен

Наградиха победителите в детския турнир по ускорен шах в Шумен

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com

На тържествена церемония днес в Шумен бяха връчени наградите на победителите в детския турнир по ускорен шах. Най-добрите състезатели получиха медали, грамоти и предметни награди, които им бяха връчени лично от председателят на Българската федерация по шахмат-1928 Руслан Тошев и зам.-кметът по култура Найден Косев.
Двама млади шахматисти постигнаха максималния брой точки в турнира 7 от 7. Това са Михаил Мързаков от Варна в групата до 14 години и Михаил Панайотов от ШК „Орловец“-Габрово при децата до 10 години.
Александър Петров от СКШ “Шумен“ грабна златото в групата до 12 години. Общи 5 точки, от максималните 7, стигнаха на талантливия млад шахматист за първото място.
При най-малките до 8 години победител е Борислав Желязков от Варна. Той събра общо 5 точки.

Снимка: 24shumen.com

В турнира „Шахматно лято“ в Шумен днес участваха 58 деца от 7 до 14 години от цяла Североизточна България. Шуменските състезатели в различните възрастови групи бяха 36.
„Турнирът премина на високо ниво. Шуменските деца показаха добри резултати“, коментираха организаторите от СКШ „Шумен“.
Състезанието е част от Веригата турнири „Шахматни сезони“, организирани от СКШ „Шумен“.До края на годината се предвижда провеждането на още два турнира – „Шахматна есен“ и „Шахматна зима“.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияФутболното първенство на Североизточната Трета лига започва през август
Следваща статия„Гражданите“ по градините, „селяците“ – в моловете

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here