дом Общество Навръх празника си полицаи изнесоха урок по безопасност на движението

Навръх празника си полицаи изнесоха урок по безопасност на движението

0
ДЯЛ

Полицейски служители от областната дирекция в Шумен и от РУ-Нови пазар се включиха в празник по пътна безопасност , организиран от община Нови пазар. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Шумен.
В навечерието на професионалния празник на служителите на МВР пътни полицаи от полицейското управление в града участваха в открит урок по безопасност на пътя. Бяха пресъздадени ситуации от пътното движение, в които децата трябваше да вземат решение как да реагират. Униформените им напомниха основни правила за движение с тротинетки и велосипеди, както и как да играят безопасно през лятото. Основна цел на занятието беше да се определят уязвимите участници в движението по пътищата; учениците да затвърдят знанията си за участниците в движението по пътищата, да научат кой е „уязвим човек“ и кой е „уязвим участник в движението по пътищата“ и  да ги разпознават.  Младите полицаи разказаха много ситуации от живота си-когато са пешеходци, велосипедисти или просто пътници в колите на родителите си. Беше разигран и конкретен казус от младите полицаи- майка с две деца пресича пешеходна пътека и реакцията на приближаващата кола.
Под формата на игри и викторини малчуганите показаха завидни знания по безопасност на движението. Истинска радост за тях беше демонстрацията с полицейското куче Айк и неговият водач полицай Добромир Добрев.
Водачът запозна децата с качествата на служебните кучета, използвани в МВР, разясниха какво означава „служебно куче”, как се отглежда; как стартира дресировъчният процес за придобиване на умения от служебното куче с цел използването му в полицейската дейност; какви породи кучета се използват най-често в служебната дейност. Полицай Добрев направи практическо онагледяване на възможностите на Айк-обща дресировка с команди за сядане, „добре“, „не“ и обясни как всичко се свежда до игра и награда с любимата им играчка. Демонстрираха и задържане на престъпник. Децата придобиха първоначални познания за възможностите на служебните кучета за изпълнение на специфични задачи в полицейската дейност, както и за помощта, която оказва служебното куче на полицая в ежедневната му работа.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияС прекъснато водоподаване са високите части на Нови пазар
Следваща статияСевгин Хълми: Време е да се даде нов хоризонт на всички граждани на България!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here