дом Криминале Мъж опита нова схема за измама, после се отказа

Мъж опита нова схема за измама, после се отказа

2
ДЯЛ

За нов опит за измама с последвал опит за кражба е получен сигнал в областната дирекция на МВР в Шумен. На стационарен телефон в счетоводна къща е позвънил мъж, който се представил за служител на куриерска фирма. Съобщил, че в 16 часа ще достави пратка на адреса. Обаждането леко озадачило служителите в офиса тъй като обикновено получавали смс-и от куриерските фирми за пратки. Заради това, че получавали по няколко на ден обаче решили, че техен клиент може би ползва услуга на други куриери.
Минути преди 16 часа в офиса на фирмата влязъл добре облечен мъж, който обяснил, че има фирма и че иска да ползва счетоводни услуги. Съобщил, че спечелил обществена поръчка за доставка в детски заведения на зехтин, но тъй като не бил от града искал някой тук на място да му движи счетоводството. Мъжът боравел добре с терминологията, демонстрирал добро материално положение. По време на разговора на домофон звъннал „куриерът“. Питал дали има някой в офиса, за да достави пратката. След това поканил служител да слезе до колата му, за да я предаде. В този момент „бизнесменът“ продължавал да стои в счетоводната кантора. Една от служителките слязла за пратката, но куриерът вече го нямало. Върнала се в офиса и се досетила, че вероятно става дума за измама. Съобщила на мъжа си, който веднага дошъл на място. При пристигането му в офиса една от жените му казала, че е установила липса на портмоне със сумата от 1500 лева, което било в дамската й чанта. В този момент „бизнесменът“ казал, че видял портмоне и попитал дали не е това, което търсят. То било на съвсем различно място в офиса, парите били в него. Мъжът по най-бързия начин напуснал офиса. При разговор с техни колеги в други счетоводни къщи разбрали, че на още две места в града непознати се опитвали да приложат същата схема. Напомняме на всички, че куриерите носят баджове на съответните фирми, към които работят. Носят достатъчно обозначителни знаци, че са служители към определена фирма, някой са и с фирмени дрехи. Нека служителите в офиси да бъдат внимателни и да не оставят сами непознати хора в помещенията. Ако имат някакви подозрения, че са потенциална жертва на измамници веднага да подадат сигнал на телефон 112.
24shumen

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНа трудовата борса: Търсят се предимно неквалифицирани работници
Следваща статияСлед скандала: Генералното консулство на Турция и ДОСТ отменят тържествата  

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here