дом Общество Мъжете на БК „Шумен” на четвърто място във временното класиране на регион...

Мъжете на БК „Шумен” на четвърто място във временното класиране на регион Изток

0
ДЯЛ

БК Шумен записа третата си поредна победа в мъжката А група този сезон. Нашият тим надигра убедително гостуващия Черноморец Бургас със 121:77. С победата Шумен излезe на четвърто място във временното класиране на регион Изток, два кръга преди края, което дава право на участие в квалификациите за попадане в Първа шестица.
Шуменският отбор започна срещата изключително агресивно и след само две минути игра вече натрупахa 8 точки преднина – 10:2. Въпреки здравата защита на Шумен, гостите успяха да влязат в мача и отбелязаха няколко коша до средата на първата четвърт, с което поддържаха дистанцията от 8 точки. В тези начални минути шуменци играеха страхотно в нападение. Антон Диков, Янко Янков, Кирил Кирилов, Никола Николов и Виктор Серафимов бележеха от всевъзможни позиции. Последва нова силна серия за нашия тим и разликата се качи до 19 точки – 35:16. Последваха 5 равностойни минути, в които двата отбора играеха силно в нападение. Петров и Димов реализираха възможностите за Черноморец, докато за Шумен се разписаха Серафимов, Николов и Диков. Канонадата от точни стрелби секна. До края на първото полувреме отборите си размениха по още няколко коша и се оттеглиха на почивка при 55:45 в полза на Шумен.
Второто полувреме започна по същия начин, по който започна и първото – Шумен играеше много здраво в защита, пресираше противника на цяло игрище и почти не му даваше възможност за точки. Бързите атаки на нашия отбор от своя страна бяха ефективни и Шумен направи серия от 13:2, за да увеличи преднината си до 21 точки. Разликата продължи да расте и след 6 минути игра в третата част, авансът ни вече бе 30 точки. В тези минути точен мерник показаха Диков, Янков, Серафимов и Кирилов. Последваха няколко минути, в които Черноморец върна няколко коша чрез Димов и Милчев, но отличната защита на нашите момчета им позволяваше да организират бързи атаки и да вкарват лесни точки. Независимо от отсъствието на титулярите за Шумен, момчетата от юношеския отбор се справяха отлично и изиграха добра четвърт. Вкараните 30 точки в тази част бяха достатъчни да достигнем рекордните през този сезон 121 точки в един мач. Гостите от Бургас пък бяха ограничени до 77.
Никола Николов, който бе в стартовата петица на Шумен, показа че е в отлична форма и отбеляза 17 точки, хвана 5 борби и направи 8 асистенции. Кирил Кирилов бе най-добър под кошовете със своите 14 борби, също така отбеляза 11 точки и открадна 6 топки. Пореден силен мач за Виктор Серафимов, който освен че отбеляза 18 точки, подаде и 9 завършващи паса.
За Черноморец добър мач направи Стоян Милчев, който отбеляза 28 точки, хвана 8 борби и подаде 7 асистенции. Емил Димов също се представи на ниво със своите 16 точки и 10 борби.
Следващият мач на Шумен е изключително тежко гостуване на Чавдар, който към настоящия момент е на второто място, даващо право за директно класиране в Първа шестица на А група. При победа Шумен ще запази шансовете си да завърши на второто място в регион Изток. Двубоят ще се играе на 17 декември от 17 часа в Троян.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДа помогнем всички: Благотворителен концерт в подкрепа на Борко
Следваща статия19 декември: Заповядайте на грандиозния Коледен концерт на „Бодра песен“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here