дом Политика Мустафа Карадайъ: Имаме вярна стратегия за Шумен

Мустафа Карадайъ: Имаме вярна стратегия за Шумен

0
ДЯЛ
dav

Кандидатът за кмет на Шумен Четин Казак и кандидатите за общински съветници бяха представени на жителите на кв.”Боян Българанов” в присъствието на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ и част от екипа на Централния предизборен лъч.
„През всичките тези години градът бе управляван и от леви и от десни, но остана скрит, неусвоен потенциал тук. Всеки от тях каквото можа направи. Останаха обаче много неща, които управленските екипи не успяха да направят”, заяви пред аудиторията в читалище „Стилиян Чилингиров” Четин Казак. Причината – не са разполагали със съответната компетентност, подготовка, или липса на желание.
Той обяви и заявката – в Шумен след стратегическия избор на 27 октомври, да бъде направен исторически пробив и градът да заеме своето достойно място на картата на България.
По думите му нужно е едно добро управление, обърнато към реалните проблеми на хората, в унисон със съвременните реалности.
Според кандидата за кмет, градът трябва да стане по-атрактивен за чуждестранни инвестиции. Както и за реализация на мащабни европейски проекти.
Като най-наболял и неотложен за решаване проблем Казак открои проблема с лошата вода с висока цена. „Защо жителите да не почнат да пият чиста вода на приемлива цена?”, попита той.
Неговите наблюдения са, че са асфалтирани улици само в централните райони на града, а кварталите са изоставени. Имало улици „целите дупка до дупка“. Такъв пейзаж не приляга на един европейски град, десетият в България, обобщи кандидатът. Той бе категоричен, че добрата инфраструктура е условие, да бъде посрещнат инвеститорски интерес. А в последствие инвестициите, да останат да се развият.
Четин Казак посочи и необходимостта от образовани кадри, които да отговарят на реалните потребности на бизнеса.
Според него не е достатъчно само да се изгради нов стадион след като няма един силен отбор от мащабите на „Арда” Кърджали и „Лудогорец”.
Вниманието на управляващите трябвало да се фокусира и върху масовия ученически спорт и изграждането на закрита плувна зала. „Ние можем да го направим, ако получим доверие на 27 октомври”, убеден е кандидатът за кмет.
„Като човек, свързан с града повече от 15 години, като бивш народен представител с два мандата и шуменски зет, не съм се откъсвал от проблемите и болежките и добре знам какво очакват те. Затова с моите знания, с подготовката и натрупания опит смятам, че мога да бъда достойният бъдещ кмет на Шумен”, обяви той. И предложи своя експертиза и в здравеопазването, разбира се където Общината може да влияе в политиката на МБАЛ.
Той акцентира и върху изключителното историческо и културно наследство, с което малко градове в страната могат да се похвалят. Казак смята, че туристическият потенциал на града в посока на миналото трябва да се използва за привличане на туристи от страната и чужбина. А ДПС има визия Шумен да се превърне в сериозен туристически център. И да възстанови миналата си слава, за да заеме място между развитите български градове.
Пред нас се изправя историческият шанс да премахнем стереотипите от миналото, призова Четин Казак и апелира етническата и религиозната принадлежност да бъдат абсолютно загърбени и да отстъпят място на компетентността, която се предлага на жителите.
Той е убеден, че шуменци ще направят верния избор с бюлетина №55.

„На тези избори чисто депесарския потенциал в този град трябва да бъде реализиран. Това го реши ръководството на партията. Имаме и стратегия”, заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ. И оттам нататък да надградим и кметът на Общината да се казва Четин Казак, пожела той на фона на аплаузи в залата. И припомни една любопитна подробност – неговата кариера в партийната йерархия започва от Шумен. През 1998-а година оглавява младежката организация.
Четин Казак е бил номиниран от централното ръководство на партията с идеята да довърши важни неща.
Лидерът оцени като недостатъчен броят от 2 хиляди гласа. Като постижима цифра той посочи 13 кмета на населени места и 20 съветници в Шумен. И призова към сериозно отношение към поставените задачи. За пример той посочи общински председател, който дошъл от Родопите да окаже подкрепа.
КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ИЗБОРНИ ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЧестит празник! Днес честваме Международния ден на учителя
Следваща статияЗапочна груповият лов на дива свиня

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here