дом Политика Мустафа Карадайъ избра да е депутат от Шумен

Мустафа Карадайъ избра да е депутат от Шумен

0
ДЯЛ

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ е избрал да бъде депутат от Шумен, научи от свои източници 24shumen.com. Припомняме, че той бе водач в две листи на Движението – в 9-и МИР-Кърджали и 30-и в Шумен.
Поставената под №2 в листата Айсел Руфад, която е областен председател на ДПС в Шумен е подала заявление в петък, че се отказва от депутатското си място. Така в 45-ото Народно събрание народните представите на ДПС от областта ще бъдат Мустафа Карадайъ и Хамид Хамид.
Две са местата, спечелени на изборите от ГЕРБ/СДС. Гласоподавателите пращат в парламента сегашния министър на МОН Красимир Вълчев и Илтер Бейзатов. Първият бе водач на листата на ГЕРБ и в Стара Загора, но влиза като депутат от Шумен.
Сигурно е мястото и на водача на листата на БСП в областта Иван Иванов.
Шестият мандат е за Йордан Стоянов от ПП „Има такъв народ“.
Днес е крайният срок, в който избраните в два района народни представители са длъжни да заявят в ЦИК коя листа желаят да представляват.
Заявлението трябва да е в писмена форма, саморъчно подписано.
Ако не се подаде писмено заявление, Комисията обявява първо регистрирания изборен район. Поредността се определя от датата и часа на публикуване на интернет страницата на районната избирателна комисия на решението за регистрация на съответната кандидатска листа.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗапочва акция по залесяване на дръвчета в Дибич
Следваща статияСлави Трифонов към 565 014 избиратели: Благодаря ви, ние оценяваме вашето доверие!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here