дом Общество Мръсни води се изливат в река Поройна

Мръсни води се изливат в река Поройна

0
ДЯЛ
Снимка: РИОСВ-Шумен

Сигнал за изливане на мръсни води в рака Поройна е подаден днес в РИОСВ-Шумен. Съобщено е за оцветяване на водата в керемиден цвят в района на голям хипермаркет в Шумен.
Служители на РИОСВ-Шумен са предприели оглед на реката от Томул джамия до моста преди хипермаркета в участъци, които не са покрити и затворени от горната страна, съобщиха от Екоинспекцията.
В зоната преди Томбул джамия водното течение е бистро и безцветно, но от площад „Оборище“ и по-надолу се наблюдава мътност. Не се установи оцветяването описано в сигнала.
На две места е констатирано червеникавокафяво оцветяване на вода, задържана в прилежащата бетонирана зона около канала на реката. Те са в района на бул. „Симеон Велики“ между кръстовищата при НОИ и на пазара, в района на магазин „Нappy buy”.
Изпратено е писмо до Община Шумен и до „В и К Шумен“ ООД за предприемане на мерки за установяване на наличие на тръбопроводи, които не са част от канализационна мрежа за дъждовни или дренажни води, в участъка на булевард „Симеон Велики“ между кръстовище при Томбул джамия и кръстовище при ул. “Климент Охридски“.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДарение вместо цвете за рождения ден
Следваща статияВиК – Шумен е получило 12 милиона лева кредити, нуждае се от още 26 милиона лева

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here