дом Здраве Мобилна лаборатория ще измерва безплатно кръвната захар на шуменци

Мобилна лаборатория ще измерва безплатно кръвната захар на шуменци

0
ДЯЛ
Снимка: Facebook

Продължава измерването на кръвната захар в Шумен. Мобилната лаборатория за изследвания и ранна диагностика на диабет ще бъде разположена в началото на пeшеходната зона на „Руски паметник“ на 21 и 22 ноември от 13.30 до 16.30 часа. Всички, които имат желание, могат да се възползват напълно безплатно от предлаганата услуга.
Ранните симптоми на захарния диабет 1 и 2 тип се дължат на високата кръвна захар и на загубата на глюкоза с урината. С малки изключения, тези симптоми са общи и за двата основни типа диабет. Ранните оплаквания при диабет 1 и 2 тип се различават по тежестта си, начина на поява, бързината на изява и т.н.
Някои от общите симптоми на двата основни типа захарен диабет са умора, силна жажда, засилено уриниране (в по-голямо количество, а и в повечето случаи по-често уриниране), повишен апетит, затруднено и забавено зарастване на рани и др. Според специалисти е важно диабетът да бъде открит навреме, за да може да се контролира по-лесно.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВъведение Богородично е, отбелязваме и Деня на християнското семейство
Следваща статияIn memoriam: Почина доайенът на шуменския театър Стефан Сотиров

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here