дом Култура Млади виртуози на шуменска сцена в четвъртък

Млади виртуози на шуменска сцена в четвъртък

0
ДЯЛ

Днес от 18.35 часа в концертна зала „Проф. Венета Вичева“ редом до Зорница Иларионова застава 13-годишната Диана Чаушева. Двете ще поднесат на публиката една незабравима програма с любими произведения като „Пролет“ и „Лято“ от цикъла „Годишните времена“ на Вивалди, красивата „Севдана“ от Георги Златев-Черкин, „Цигански напеви“ от Сарасате и други. Под диригентската палка на Станислав Ушев ще се насладим на познати мелодии от балетите „Лебедово езеро“ и „Лешникотрошачката“ и други. Това съобщиха от културния институт в Шумен.
Зорница Иларионова вече е покорила с цигулката си Европа, Америка и Япония. Тя е добре позната и на публиката в Шумен. И тъй като Зорница знае много добре колко е труден пътят на всеки музикант до голямата сцена, тя зорко следи развитието на подрастващите цигулари и кани най-способните от тях да й партнират.
Зорница Иларионова е родена в Плевен. Завършила образованието си в Мадрид (Испания) в Еscuela Superior de Musica Reina Sofia, в класа на световноизвестния педагог проф. Захар Брон, после в Нов български университет при проф. Марио Хосен. Специализира и в Италия при проф. Павел Верников. Младата цигуларка притежава много награди от национални и международни конкурси, има участия в майсторски класове и фестивали, изяви като солист. През 2015 г. е удостоена с „Кристална лира“ от СБМТД. Като носител на Гран при от конкурса „Музиката и земята“ цигуларката направи дебюта си в емисията „Франс Мюзик“ на Френското радио, в която се представят лауреати от международни конкурси. А като победител в конкурса „Суна Кан“ в Анкара, Турция, беше поканена като солист на Филхармонията на Измир.

Диана Чаушева е родена на 10.12.2007 г. От 6-годишна възраст започва да учи цигулка в класа на Благородна Танева, а вече има своите завидни успехи. Диана е лауреат на различни международни като едни от тях са:  VIAF – Виена (Австрия); „Музиката и земята“ – София, Международния конкурс за струнни инструменти в гр. Ниш, Stage for kids – Хамбург (Германия), Първа награда от Opus Artis Paris, Франция и други.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНа Бабинден празнуват Максим и Валерия
Следваща статияОткриха при познати 17-годишната Емилия от Нови пазар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here