дом Общество Митрополит Йоан: Обединени в молитва ще преодолеем сложностите от поветрието коронавирус

Митрополит Йоан: Обединени в молитва ще преодолеем сложностите от поветрието коронавирус

0
ДЯЛ

Искрено се надявам, че всички наши християни и онези, които са в своите домове и онези, които имат възможност и в малцинственост да бъдат в нашите храмове да носят в сърцето си подвигът, мисията и великото дело на нашия Спасител Господ Иисус Христос. Той е нашата надежда, живата вода, Той е пътят, истината и животът и светлината, заяви по БНР Варненският и Великопреславски митрополит Йоан.
Всеки от нас носи своя кръст. Днес, когато човечеството трябва да понесе поветрието на коронавируса, търси упование и надежда, че това поветрие ще се разпръсне и чрез Възкресението Христово нашата скръб ще се преобрази на радост, убеден е архиереят.
За съжаление някои хора вече не са сред нас. Църквата, като духовна лечебница се моли за всички онези, които се трудят и лекуват, отбеляза с прискърбие митрополитът.
Според него тези християни, които са останали в домовете си и по думите на апостол Павел се молят непрекъснато, това е техен подвиг, тяхното страдание, техният кръст.
А тези, които са в храма, където е тяхното място, ще отслужат богослужби.
По думите му единият носи отговорност, и другият също.
„Нека в тези дни да не се разделяме, а да се обединим общо в молитва, единосмислие, мир, спокойствие и добронамереност, за да преодолеем тези сложности“, апелира митрополитът към своите пасоми и всички българи.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия141 са излекуваните от COVID-19 у нас до момента
Следваща статияКъсметлиите на Североизтока: 1 000 лева за шуменец от Тото 2, 5 457 471 лева за фиш в Исперих

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here