дом Спорт Мирослав Ангелов и Георги Гаджев са големите победители в рали „Стари столици“

Мирослав Ангелов и Георги Гаджев са големите победители в рали „Стари столици“

0
ДЯЛ

Мирослав Ангелов и Георги Гаджев от отбора на „Мегапорт“ с автомобил „Шкода Фабия“ са големите победители в 50-ото юбилейно рали „Стари столици“ в Шумен.
Пилотът Мирослав Ангелов печели най-старото рали у нас за втори път.
„Ралито беше различно за мен от предишните години. Отсечките край Велики Преслав и Върбица за мен са малко по-непознати. Началото а състезанието започнахме с по-лежерно темпо. В следващите отсечки обаче постигнахме добри времена и завършихме като фаворити в първия ден на състезанието. Днес в първия етап загубих ценни секунди, но със всеки следващ вдигахме темпото и успяхме да наваксаме изоставането и успяхме да завършим първи. Благодаря на организаторите на състезанието, на Община Шумен, на моя екип и на навигатора ми Георги Гаджев, на моите спонсори и най-вече благодаря за на публиката за безрезервната подкрепа“, заяви победителят Мирослав Ангелов.

За младия Георги Гаджев това бе първа победа на рали „Стари столици“. „Емоцията от победата е невероятна. Това е една моя сбъдната детска мечта. Благодаря на Мирослав Ангелов и на спонсорите ни за доверието, което ми гласуваха“, заяви Георги Гаджев.
Екипажът спечели и Купата на кмета на Върбица Мердин Байрям за най-бърз екипаж.
На второ място в генералното класиране са Йордан Атанасов и Ангел Башкехайов от тима на „АРТ Моторспорт“ с автомобил „Митсубиши Лансер ЕВО 9“.
Трети останаха Дилян Станков и Йордан Йорданов от „Булсим“ с автомобил „Пежо 208 R2“.

Пилотът Николай Кортелов от отбора на „Мотоспорт“ получи Купата на кмета на Шумен Любомир Христов.
На 50-ото юбилейно издание та рали „Стари столици“ Кортелов записа своето 36-о участие.

Най-добро класиране от шуменските състезатели постигнаха Сашо Стайков и Радослав Кузманов с „Хюндай i20 купе“, които заеха първо място в клас RC 5. Второ място в същия клас извоюваха Росен Бозов и Радостин Генчев от „Шумен Аутоспорт“ с автомобил „Хюндай i20 купе“.

Пилотът Христо Атанасов от „Бултранс рали тим“ бе отличен с Купата на кмета на Велики Преслав инж. Янко Йорданов, който лично връчи отличието на пилота.
Тази година на старта на юбилейното издание на най-старото рали в страната застанаха 25 екипажа. До участие във втория етап достигнаха 21 пилоти. Финалът днес пресякоха 19 екипажа.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия260 двойки от Шуменско са сключили граждански брак от началото на годината
Следваща статия1 249 теста, 44 заразени с COVID-19

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here