дом Общество Министърът на транспорта: При интерес от лицензиран превозвач, жп гарата във...

Министърът на транспорта: При интерес от лицензиран превозвач, жп гарата във Велики Преслав ще бъде възстановена

0
ДЯЛ

При достатъчно товари, заявени от товародатели и интерес от лизензиран превозвач и след ремонтно-възстановителни дейности на жп инфраструктурата, е възможно възобновяването на бившата жп гара във Велики Преслав, това заяви министърът на транспорта Ивайло Московски по време на последния парламентарен контрол. Той обясни още, че за възстановяването на гарата е от значение наличието на маневрени състави с товарни вагони.
Заради намаляването на количествата на товарите и пътници жп гарата бе закрита още през 2000 година със заповед на генералния директор на НК „БДЖ“. През 2005 година наводнение унищожи конструкцията на намиращия се по трасето на жп линията мост. Баластовата призма бе отнесена на няколко места, обясни министър Московски. И това била причината за напълно преустановеното движение в маневрения район.
Снимката е илюстративна.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНеделно училище отвори врати в село Осмар
Следваща статияЗапали се апартамент в квартал „Добруджа“ (снимки)

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here