дом Култура Месец на младите музиканти в Симфониета – Шумен, пристигат гости от Виена

Месец на младите музиканти в Симфониета – Шумен, пристигат гости от Виена

0
ДЯЛ

Месец Ноември е обявен като месец на младите музиканти в Симфониета – Шумен и следващите такива гости пристигат специално от Виена. Светломир Златков е роден в Шумен. Любовта му към изкуството го отвежда в австрийската столица, където учи дирижиране в Университета за музика и изпълнителско изкуство, а от скоро работи и във Виенската държавна опера. Това ще бъде третият концерт на Светломир, начело на оркестъра в родния му град. Този път той е избрал за солист талантливата флейтистка Десислава Добрева, която също развива успешна кариера в Европа. Тя е родена в Стара Загора, където завършва музикалното училище. През 2012 г. завършва Магистърска степен във Виена, а сега съчетава преподавателска и активна концертна дейности.
На 15 ноември (сряда) те ще представят една изключително интересна австрийско-немска програма, която включва драматичната увертюра „Кориолан“ на Бетовен, Концертът за флейта и оркестър от Карл Райнеке и т. нар. „Малка“ Симфония № 6 от Франц Шуберт. По традиция концертът ще се проведе в зала „Проф. Венета Вичева“ от 18.35 часа.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВижте къде спират тока днес
Следваща статияРЗИ: Водата на 4 от обществените чешми в Шумен не става за пиене

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here