дом Общество Мердин Байрям: Община Върбица поема месечните такси в 12 детски градини след...

Мердин Байрям: Община Върбица поема месечните такси в 12 детски градини след Нова година

0
ДЯЛ

1 500 души след Нова година ще получават безплатно храна. А родителите вече няма да плащат такси в детските градини. Храненето на децата вече ще бъде безплатно. Намалението на таксите за многодетните семейства остава в сила. С приемането на новия бюджет месечните такси в 12 детски градини поема Община Върбица. Това заяви кметът на община Върбица инж. Мердин Байрям.
Довършването на Закрития пазар във Върбица също ще бъде един от приоритетите в третия му мандат. Ще бъдат създадени кътове за почивка и отдих на гражданите след набавянето на необходимите продукти. Корекцията на река Герила също е планирана, както и създаване на изкуствено езеро. Атракцията в него са дивите патици.
Предстои първа копка на Гурме ресторант. Общината е инвестирала собствени средства в изграждането му. „А това е стъпка към привличане на туристи, най-вече с предлагане на местни специалитети“, заяви пред 24shumen.com кметът. Имам идеи да развием селския туризъм и това е също мой приоритет, сподели той.
В плана на амбициозния градоначалник влиза и изграждането на физкултурен салон в СУ „Св.Паисий Хилендарски“ в града. Спортни съоръжения тук няма, и за това инж. Байрям далновидно е помислил. Вече е обявена обществена поръчка за избор на изпълнител на проекта. С реализацията му се слага край на игрите на открито на нашите деца, обобщава той.
Предстои изграждане и на ново крило в СУ, където не достигат класни стаи. Ще има 12 стаи със санитарни възли, а децата ще могат да учат на едносменен режим.
Акцент в програмата на кмета е благоустрояване на улици във всички населени места в общината. Ще се работи усилено и за подобряване на пътната мрежа.
Площадите в селата също влизат в мащабната програма, като с. Иваново. Тук са предвидени и фонтани.
В момента се благоустроява централният площад в с. Станянци, припомня кметът. Проектът предвижда закупуване на нови пейки и оформяне на цветни алеи.
Ще продължава усилено саниране на детски градини и училища в населените места.
Кметствата в селата Тушовица и Бяла река ще бъдат обновени.
До една година има готовност да бъде завършен болничният комплекс в града. Покривът вече изцяло е подновен.
Ще бъде реализиран и генералният проект за благоустрояване на курортен Комплекс „Върбица“. В зависимост от финансирането този проект се изпълнява поетапно.
Новата зала за съветниците в общинския център не е забравена нито за момент. Местните парламентаристи ще се чувстват като английски сенатори, заседавайки в тронове.
„Продължавам уверено, но трудно се забравя черната кампания с лъжи и измами, която бе инициирана срещу мен. Не успяха да ме компрометират, а самите ми опоненти нямаха идеи как да управляват Общината“, сподели инж. Байрям с известна болка, че го изкарали едва ли не „бандит“ и „крадец“. Според него конкурентите били изнервени и озлобени, не говорели изобщо за развитието на общинската институция като структура. Нито дума за това какво ще надградят, анализира кметът липсата на предизборна платформа.
Хората направиха правилния избор и аз им съм благодарен за това, заключи кметът Мердин Байрям.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПет жени са в болница след катастрофа до разклона за Хитрино
Следваща статияЗалесяват нови 50 декара гора между селата Ловец и Сушина

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here