дом Общество „Мемориал Валери Великов“: Рекорден брой състезатели, 5 лева вход за зрители

„Мемориал Валери Великов“: Рекорден брой състезатели, 5 лева вход за зрители

0
ДЯЛ

75 заявки са подадени за Автомобилното състезание по планинско изкачване „Мемориал Валери Великов“ 2018, а входът за зрители ще бъде на стойност 5 лева. Това съобщиха за 24shumen.com организаторите на събитието. Първият кръг от Националния шампионат ще се проведе на 14 и 15 април, като стартът ще бъде даден пред входа на парк „Кьошковете“. Състезателите ще преминат през местността „Хижата“, а финалът ще е след вила „Пазачница“ в посока паметник „1300 години България“.
Административният преглед на колите ще бъде от 07.30 до 11.30 часа на 14 април, а техническият от 8.00 до 11.30 часа в района на сервизния парк – ул.“Раковски“ автобусния обръщач на парк „Кьошковете“ по следния график:
Автомобили от класове RC5 и HC5 ще бъдат проверени от 08.00 до 09.10 часа;
Автомобили от класове RC4 и HC4 – 09.10 до 10 часа;
Колите от класове RC3 и HC3 от 10.00 до 10.45 часа;
Автомобили от класове RC1,RC2,HC1 и HC2 – 10.45 до 11.30 часа.
От 12 до 18 часа ще бъде спряно движението по трасето на състезанието, а от 12.15 часа ще бъде откриването на състезанието и брифинг със състезателите пред паметника на Валерий Великов до входа на парк „Кьошкове“.
В 13.30 часа започват тренировките в трите манша.
През втория състезателен ден от 9.30 до 16 часа ще бъде спряно движението по трасето на състезанието. Стартът на ще бъде даден в 10.30 часа. След финала на третия манш, награждаването на победителите ще бъде в района на старта- пред сградата на „Шуменско пиво“ и пресконференция с победителите в Административно- информационен център на ДПП „Шуменско плато“-лесопарк Кьошкове.
Цената на входния билет е 5 лева, като той ще важи за двата състезателни дни. Организаторите приканват присъстващите да пазят билетите си, защото по време на награждаването ще има томбола с 5 награди по 100 лева.
В събота и неделя за улеснение на зрителите „Шумен пътнически автотранспорт“ ООД е осигурил автобус за зрители по трасето от старта до финала преди първия манш и между първия и втория манш.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЖребият определи: „Хитрино“ срещу „Арда“ в полуфинала за Аматьорската купа
Следваща статияАндрей Слабаков и Ернестина Шинова пред 24shumen.com: Шуменци са много топли хора