дом Спорт Мемориалът по шах „Стоян Иванов“ в Шумен излиза на световната сцена

Мемориалът по шах „Стоян Иванов“ в Шумен излиза на световната сцена

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com/Архив

Мемориалът по ускорен шах „Стоян Иванов“, който ще се проведе на 24 и 25 юли в зала „Арена Шумен“, ще има своя дебют на световната сцена. Това обяви днес на брифинг председателят на Спортния клуб по шахмат „Шумен“ Атанас Димитров.
Дебюта на състезанието на световна сцена ще стане благодарение на 6 електронни дъски, които са свързани с българската платформа за излъчване на партии в реално време. Устройствата са закупени и дарени от спонсора на СКШ „Шумен“. Платени са и авторски права за времето на излъчване на партиите. Честта първи да играят на електронните дъски ще имат шестимата най-силни шахматисти на турнира в Шумен.
До момента заявки за участие са подали 75 шахматисти от страната и четирима румънци. Записването ще продължи до четвъртък вечерта. „Възможно е да приемем заявки и в петък“, уточни Атанас Димитров.
Седмото издание на турнира ще се проведе под патронажа на кмета на Шумен Любомир Христов.
Шахматистите ще мерят сили в две категории ускорен шах и блиц турнир. Ще се играе по Швейцарската система, според която един срещу друг на дъските застават състезатели с еднакви възможности.
Главен съдия на турнира ще бъде Мартин Петров от Варна. Най-силният шахматист записан за участие до момента е Васил Спасов от СКШ „Шумен“. Той е световен шампион за юноши до 20 години, шест пъти шампион на България при мъжете, участвал е на пет олимпиади и седем световни първенства.
Официалното откриване на Мемориал по шахмат „Стоян Иванов“ ще бъде в събота от 11.00 часа в зала „Арена Шумен“.
Награждаването на победителите ще се състои около 12.30 часа в неделя.
Организатори на турнира са СКШ „Шумен“, Община Шумен и Българската федерация по шахмат – 1928.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНехрибан Ахмедова, кмет на община Венец: Празниците са повод за радост, прошка и смирение!
Следваща статияШестокласник от Шумен стана лауреат на Международeн културен форум

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here