дом Общество Между 29 и 35 лева са актуализираните цени за наем и аренда...

Между 29 и 35 лева са актуализираните цени за наем и аренда на земи в община Велики Преслав

0
ДЯЛ

Актуализираха цените за наем и аренда надекар земеделска земя в община Велики Преслав. Това съобщиха от местната администрация.
Новите тарифи варират от 29 до 35 леваза декар при досегашни между 8 и 10 лева.
Най-висока – 35 лева за декар е цената на земеделската земя в селата Миланово и Хан Крум. По 34 лева за единица площ вече ще заплащат наемателите в землищата на Велики Преслав, Мостич, Имренчево, 33 лева в Драгоево,а 32 лева в Троица. Цената на земята под аренда или наем в селата Кочово и мокреш е 31 лева, а в Суха река и Златар е 30 лева. Най-ниска е цената – 29 лева на земята в околностите на село Осмар.
Решението на Общинския съвет във Велики Преслав е от 21 януари тази година, но едва сега има воля за неговото прилагане.
Актуализацията важи и за договори, които са сключени за срок от 40 години.
Според местната управа новите цени ще донесат около 70 000 лева повече постъпления в общинската хазна. Намеренията са парите да се използват за благоустрояване на общината и подмяна на водопроводи.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияМладеж изтърва управлението на колата си, обърна я извън пътя
Следваща статияБорисов: Подпомагаме туристическия сектор с 10 милиона лева от ОП „Иновации и конкурентоспособност“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here