дом Общество Медици излизат на протест, ще си търсят правата по съдебен път

Медици излизат на протест, ще си търсят правата по съдебен път

0
ДЯЛ

Лекари и медицински сестри от МБАЛ-Шумен излизат на протест заради „лошото управление на болницата“ и забавените си възнаграждения. Медиците ще изразят недоволството си на 4-ти май от 10.00 часа, в двора на лечебното заведение. Това коментира за 24shumen.com Соня Върбанова, председател на КТ „Подкрепа” – Шумен.
„Ще водим дела персонално срещу д-р Атанасов за създаденото от него напрежение в МБАЛ-Шумен. Наясно сме с процедурите относно договора и знаем, че няма да получим заплатите си на 15-ти май, както ни беше съобщено”, подчерта Соня Върбанова.
Според медиците д-р Атанасов е нарушил преходните и заключителните разпоредби на вътрешните правила на болницата, като не е съгласувал предстоящото забавяне със синдикатите, въпреки че Кодексът на труда го изисква.
По случая вече са сезирани Националния институт за помирение и арбитраж и Инспекцията по труда.
Протестът се организира от КНСБ и КТ „Подкрепа”.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПожар вилнее в „Дом на топлината“, спряха движението в района (снимки)
Следваща статияОткриват бюст-паметник на Алеко Константинов в Двора на кирилицата