дом Общество Медиците на първа линия в Шумен със защитни гащеризони от фонда „Помогни...

Медиците на първа линия в Шумен със защитни гащеризони от фонда „Помогни сега“

0
ДЯЛ

Медиците на първа линия от МБАЛ-Шумен вече разполагат с 19 предпазни гащеризона за многократна употреба и с високо ниво на защита срещу COVID-19. Облеклата са закупени с дарения, събрани през платформата helpkarma.com по кампанията „Помогни сега“. Изборът и закупуването на гащеризоните е съгласувано с Общинския кризисен щаб.
Създадена преди обявяването на извънредно положение, дарителската инициатива „Помогни сега“ срещу COVID-19 в Шумен успява за кратко време да мобилизира местния бизнес и жителите на областта в подкрепа на медиците в града. Кампанията е инициирана от собственика на фирмата за бързооборотни стоки „Фикосота“ – Красен Кюркчиев, заедно с брат му Жечко Кюркчиев, собственик и управител на друга голяма фирма – „Теси“. Целта на кампанията „Помогни сега“ е медиците и общината да разполагат с мигновен достъп до средства, с които да се подготвят за защита. Красен и Жечко Кюркчиеви правят първото дарение към фонда в размер на 100 000 лева. Към 28 април дарителите вече са 107, от които 33 са представители на бизнеса, а частните лица са 74.
До момента събраните средства по дарителската кампания „Помогни сега“ са 335 833 лвл, от които за оборудване, материали и консумативи вече са оползотворени 305 493 лв.
Предпазните мерки срещу COVID-19 изискват ежедневни усилия, а защитата и спокойствието на работещите на първа линия са от първостепенно значение.
Всеки, който иска да им помогне, може да направи дарение по един от трите начина:
-Бързо и лесно онлайн през helpkarmа.com по кампанията „Помогни сега – Шумен срещу COVID-19“.;
-По банковата сметка на „Стопанска камара – Шумен“:
Уникредит Булбанк, Шумен
IBAN: BG24UNCR70001523957520, BIC: UNCRBGSF

-В касите на EasyPay по същата сметка.

24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия87 възрастни и лица с увреждания в община Нови пазар ще бъдат включени по процедура „Патронажна грижа”
Следваща статияПредложение: Общинските съветници в Шумен да дарят хонорарите си за март на болницата

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here