дом Криминале МВР и прокуратурата претърсват офисите на Васил Божков

МВР и прокуратурата претърсват офисите на Васил Божков

0
ДЯЛ

Специализираната прокуратура и МВР влязоха в офисите на Васил Божков на ул. „Московска“ в София
Проверяват се и други адреси в това число и бивша резиденция на Тодор Живков в парк Витоша, ползвана от Божков, предаде БНТ. От офиса на Националната лотария на улица „Фритьоф Нансен“ 37 са иззети документи. Претърсвания текат и в сградата на „Нове Холдинг“.
На 20 декември миналата година Специализираната прокуратура обяви, че започва проверки на фирми на Васил Божков, свързани със залози у нас, припомнят novini.bg. Бе образувано досъдебно производство за престъпление, извършено през декември 2017 г. в София, посочиха тогава от държавното обвинение. Става въпрос за сигнал от Цветомир и Боян Найденови, който включва също така и данни за изнудване чрез принуда, придружено със заплаха за убийство или тежка телесна повреда.
През 2014 г. „Националната лотария“ не плати нито един лев данък, в резултат на „забравен текст“ в закона, според който, тези игри подлежат на облагане. През 2015 г. бе въведен данък 15% от оборота на дружествата с лиценз за извършване на лотарийни игри. Сигналът на Цветомир Найденов е, че от 2015 г. до момента, „Националната лотария“ не плаща дължимия по закон данък – 15%, а заплаща 20% такси от комисионни, което е задължение за друг вид хазартен лиценз.
Държавната комисия по хазарта (ДКХ), ръководена от Александър Георгиев, се държи повече от странно, пазейки пълно мълчание по темата.
Според изнесените обвинения от страна на Цветомир Найденов, ДКХ години наред е работела под пълното въздействие на Васил Божков, акционер в „Национална Лотария“ както и в Еврофутбол, Евробет, и др. Многократно са възпрепятствани множество оператори от издаване на хазартни лицензи в България (б.а. – такива са случаите с Betfair, Betstars, Novibet, и др.). Тази порочна практика трябва да бъде един път завинаги прекратена и държавата е необходимо да се намеси решително.
Малко след като скандалът се разрасна от АДФИ съобщиха, че сумата, която не е събрана от отделните организатори на хазартни игри, е значително голяма, а лидерът на НФСБ Валери Симеонов дори поиска да бъдат направени промени в Закона за хазарта. Те минаха на първо четене в Комисията по бюджет и финанси към Народното събрание, а преди това получиха и подкрепата на премиера Бойко Борисов.
Снимка: dnes.bg
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНаселени места и райони без електрозахранване
Следваща статияБез излишни драми: Кабинетът „Борисов 3“ оцеля за 4-ти път

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here