дом Общество Мащабните ремонти на улици в Шумен и общината стартираха

Мащабните ремонти на улици в Шумен и общината стартираха

0
ДЯЛ

Мащабните летни ремонти на улици и пътни настилки в Шумен и общината започнаха. С 209 000 лева без ДДС ще бъде реновиран булевард „Ришки проход“. Там се предвижда пълно преасфалтиране, изравняване, укрепване с трошен камък, изкърпване на участъци и повдигане на жъждоприемни шахти. Това обяви днес на брифинг началникът на отдел „Инннвестиции и екология“ Анатоли Николов.
Ремонтът на улица „Цар Освободител“ вече приключи.
В четвъртък предстои отварянето на офертите за ремонта на участъци по четири улици в Шумен – „Владайско въстание“, „Университетска“, „Индустриална“ и част от булевард „Симеон Велики“. Стойността на дейностите е 830 000 лева без ДДС.
Предстои подписването на договор с фирма изпълнител от Варна за ремонт на улица „Петър Парчевич“. Реновирането е на стойност 355 000 лева без ДДС. Там предстои да се изградят нови тротоари.
Това лято ще се осъществят и текущи ремонти за 2 500 000 лева на улици и пътища в община Шумен. Вече е изготвен списък с имената на улиците, които ще се реновират. Очаква се той да бъде одобрен и дейностите да започнат.
През сезона ще се обособи и нова „Синя зона“, която включва улиците „Христо Смирненски“, „Хан Крум“, „Хан Омуртаг“, „Марин Дринов“, „Княз Борис I“. За дейностите са заделени 141 000 лева без ДДС. Други 154 000 лева без ДДС са предвидени за ремонт на тротоари, бордюри и преасфалтиране.
Община Шумен е спечелила обжалване в КЗК по проект за 20 000 000 лева за ремонт на улици и пътища в рамките на идните четири години. Това обяви ръководителят на дирекция „Устройство на териториите, контрол на строителството и екология“ в Община Шумен Валентина Йорданова.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВиК започва отстраняване на аварии по булевард „Ришки проход“
Следваща статияЕлен и кошути „нападат“ слънчогледови масиви

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here