дом Спорт Мач на звездите: Легенди на баскетбола излизат на терена в Шумен

Мач на звездите: Легенди на баскетбола излизат на терена в Шумен

0
ДЯЛ

Мач на баскетболни легенди ще се проведе на 21 април от 19.00 часа в зала „Арена Шумен“. Днес ще бъдат обявени пълните състави на двата тима за „Престиж Мача на звездите“, съобщиха организаторите. Баскетболната среща ще се проведе на 21 април от 19 часа в зала „Арена Шумен“.
Легенди, допринесли много за българския баскетбол, ще се върнат на терена за кратко, за да честват 20 години от най-успешния сезон на баскетболен клуб „ФИКОСОТА“ от Шумен. В рамките на „Престиж Мача на звездите“ публиката в залата и пред телевизионните екрани ще може да види имена като Любо Амиорков, Данчо Колев, Петър Петров, Хриси Димитров, Пламен Христов, Илиан Йорданов, Даниел Димитров, Мариан Костадинов, Пеньо Нацкин и други. Местните легенди, водени от Стефан Радушев, също ще бъдат в състава. Топ събитието на мъжкия ни баскетбол тази година ще се случи с изключителната подкрепа на община Шумен и на компанията ФИКОСОТА.
Публиката ще има възможността да се наслади и на своите любимци, играли за „жълтия” тим в годините до 1999 и спечелили два бронзови медала за първенство и един сребърен за Купата. След 20 години те отново се събират, за да демонстрират уменията си с оранжевата топка в мини-двубой с настоящите звезди на шампионата.
Днес в зала „Триадица“, ще бъдат обявени и пълните състави на двата отбора в „Престиж Мача на звездите“. Припомняме, че 20-те играчи на петте позиции и старши треньорите бяха определени след гласуване в официалния сайт на събитието, което приключи на 2 април. Към тях ще бъдат добавени още четирима от квотата на организаторите – БФ Баскетбол, НБЛ и „СпортЛаб“.
Днес ще бъде представена и новата топка на „Престиж Мача на звездите“, която за пръв път няма да бъде от утвърдените марки на пазара в баскетболния свят. Брандът обаче е световноизвестен и с огромни пазари.
И тази година състезателите, получили най-висок вот от феновете ще изберат своите отбори със старата детска игра „настъпванка“. Това ще се случи утре от 12 часа в зала „ДЗУ“ в Стара Загора. Тогава е насрочен мачът между „Спартак“-Плевен и „Берое“, а двамата играчи с най-голям брой гласове от феновете са Николай Върбанов от плевенчани и Конър Франкамп от тима под „Аязмото“.
Феновете на спорта и баскетбола от Шумен могат да закупят билети в центровете на „EasyPay“ или онлайн от следния линк: https://epaygo.bg/7864928101 Цената е 10 лв. В деня на мача и предходния ден цената ще бъде по-висока – 12 лв.
Топ събитието в мъжкия ни баскетбол се очертава като рекордно по продължителност през тази година. На близо 5 часа шоу с оранжевата топка ще имат възможност да се насладят феновете от града на Първата българска държава. Освен класическия сблъсък между най-добрите състезатели от шампионата на Националната баскетболна лига, на терена ще излязат и топ играчите на БГО Баскетболна лига. Двата мача ще започнат съответно в 19 и в 17 часа. Звездното шоу ще бъде придружено от конкурсите за забивки, тройки, умения и две или три игри с публиката. Непрофесионалистите ще се включат и по традиция в конкурсите за забивки, умения и тройки.
Снимка: Pixabay.com
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНачалната заплата на медицинските сестри става 950 лева
Следваща статияД-р Петко Загорчев със здравни съвети за шуменци в Регионалната библиотека

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here