дом Общество Малки родолюбци мериха знания във викторина „Аз обичам България“

Малки родолюбци мериха знания във викторина „Аз обичам България“

0
ДЯЛ

В кабинета по история на II ОУ „Д-р Петър Берон“ се проведе викторина на тема „Аз обичам България“. В нея участваха ученици от школото и деца от 12 ДГ“Смехорани“.
Викторината се състоя днес, 27 февруари, в три кръга, съобщиха от основното училище.
В първи кръг децата отговаряха на въпроси от създаването на България през 681 г. до освобождението й на 3 март 1878 г.
Във втори кръг участниците подредиха пъзели, очертаващи съвременната територия на България. А в трети, последен етап на викторината, отборите разпознаваха образите на видни български патриоти и революционери, изиграли важна роля в издигане на националното самосъзнание на народа ни.
Компетентно жури в състав г-жа Румяна Русева – директор на 12 ДГ“Смехорани“, г-н Павел Павлов – д-р на II ОУ „Д-р Петър Берон“ и родител на дете от ДГ „Смехорани“ оцени по достойнство знанията и
подготовката на малките участници.За празничното настроение на присъстващите се погрижиха и децата от вокална група „Шаренийки“.
Изпълнени бяха емблематични песни, като химна на град Шумен, „Моя страна, моя България“ и „Знамето ни е трицветно“.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВъзстановяват тържествената заря-проверка за 3 март в Шумен
Следваща статияКамен Донев и Димитър Рачков са донесли най-много приходи в зала „Арена Шумен“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here