дом Общество Малки природолюбители изработиха коледни честитки за горските служители

Малки природолюбители изработиха коледни честитки за горските служители

0
ДЯЛ

Четвъртокласници от Шумен изработиха коледни картички за всички дирекции на природни паркове и за горските служители. Децата са от клубовете „Природни науки 1“ и „Природни науки 2“ от групите за занимания по интереси при СУ „Сава Доброплодни“ в Шумен. Това е поредна инициатива на клубовете и горските педагози от Природен парк „Шуменско плато“ и Североизточното държавно предприятие. С малчуганите вече са проведени няколко урока за гората, а при последната съвместна среща учениците научиха кои са природните паркове в България, в кои региони на страната се намират и каква е дейността им.

Изработените картички ще бъдат изпратени до всички дирекции на паркове, до Изпълнителната агенция по горите и институциите, които са свързани с опазването на горите и дивата природа.
Горските педагози благодариха на четвъртокласниците и техните ръководители за проявената отзивчивост и сръчност. Децата получиха стенен календар със снимки на защитените хищни птици в природните паркове в България.
През последните два месеца над 450 деца са участвали в уроците „Зима в гората“. Занимания се проведоха в различни училища и детски градини в Шумен, Нови пазар и Смядово.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСъздават наблюдателна комисия към Общински съвет Шумен
Следваща статия„Алкомет“ с шеста поредна награда за лидерство в производството на алуминиеви изделия

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here