дом Общество Малки коледари гостуваха на областния управител проф. Стефан Желев

Малки коледари гостуваха на областния управител проф. Стефан Желев

0
ДЯЛ

Коледари от детска градина „Слънце“гостуваха в Областна управа и наричаха за здраве, благоденствие и късмет. Посрещна ги стопанинът областният управител проф. Стефан Желев. Леко приклекнал той пожела да бъде сурвакан. Малки красавици, облечени в народни носии пожелаха „пълна къща с имане, много грозде и вълна, а всички хора по земята да живеят като братя“. И още всяко зло да забрави,всички които работят тук.
Проф. Желев изпълни задачата, поставена му от Дядо Коледа – да раздаде подаръците, които е оставил за децата. Посланието бе му да са все така хубави и очарователни за радост на родителите си.
Да бъдем единни и креативни, пожела на губернатора и служителите директорката Мима Желева.

„Справихме се отлично. Децата възприемат с трепет и желание, когато разговаряме за идващите празници. Проявяват отговорност относно наричанията, които трябва да отправят“, сподели пред 24shumen.com директорката. Тя оценява контакта, който родителите са установили с малчуганите и ги запознават с традициите и обичаите.
От значение е и фолклорният конкурс, който се провежда в градината с цел съхраняване на българщината.
Снимки: Пресцентър на Областна администрация
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЛили Петрова смени Добромир Драев в комисията по „Култура“
Следваща статияНово! Енергото със SMS за предстоящи прекъсвания на тока

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here