дом Общество „Малки градинари”: Деца и родители превърнаха градинка в цветна леха

„Малки градинари”: Деца и родители превърнаха градинка в цветна леха

0
ДЯЛ

Малко цветя, малко труд и много любов! Това е рецептата за един осмислен и усмихнат съботен ден.Така описват слънчевия уикенд от читалището в шуменския квартал „Мътница”. Причината – съботната работилница „Малък градинар”. В рамките на тематичния ден 11 ентусиазирани деца, 2 палави бебета, няколко майки и задължително опитни баби, превърнаха градинката пред читалището в цветна леха.
„Научихме се как се садят различните цветя – семена, грудки и разсад, оформихме градинка с подръчни материали, почистихме района и искрено се забавлявахме“, обясниха от читалищното ръководство. Това не е първата творческа работилница, с помощта на която майки и деца превръщат квартала в едно по-добро място за живеене. С редица ателиета читалищното ръководство и малките приключенци изработваха тематични картички, сувенири и други ръкоделия, които подреждат в благотворителни базари. От последния са събрани над 200 лева, които ще бъдат дарени за благотворителна кауза.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗа машините и хората: СУ „Панайот Волов“ – Шумен поставя темата за ролята на технологиите
Следваща статияМомичетата от ФК „Олимпия“ пострадаха след като автобусът им се преобърна край Велико Търново