дом Спорт Малките дами на БК „Шумен“ заемат първото място в група „Б” с...

Малките дами на БК „Шумен“ заемат първото място в група „Б” с пълен актив от точки

0
ДЯЛ

Момичетата на Баскетболен клуб „Шумен“ до 12 години записаха две победи на последния турнир от редовния сезон в група Б на регион „Добруджа“. Малките дами победиха „Академик“ Варна с 62:14 и „Стар Баскет“ също от морската столица с 63:21. Това са втори победи срещу тези съперници и така общият брой победи на шуменки стана 6. Момичетата на БК „Шумен“ заемат първото място в група Б с пълен актив от точки – 12.
През първата част на мача срещу „Академик Варна”, момичетата направиха някои пропуски от чисти позиции. Във втората четвърт, обаче нашият тим показа силното си оръжие – добра защита и мълниеносна контра атака. Така за кратко време натрупаха добър актив и си осигуриха комфортна преднина преди почивката. Второто полувреме повтори първото. Нашите момичета играеха чудесно в защита, в нападение организираха бързи нападение с пасове помежду си и реализираха своите възможности за точки. Победата дойде при резултат 62:14 и с успеха „Шумен“ си осигури първото място в групата.
Вторият двубой срещу „Стар Баскет“ беше протоколен, но въпреки това имаше по-голям заряд от първия двубой. Нашите момичета искаха да завършат с шест победи от шест мача, а от друга страна баскетболистките на „Стар Баскет“ искаха да вземат реванш за загубата в първия мач от сезона. Първата четвърт бе изцяло за „Шумен“, нашите момичета използваха тактиката от срещата с „Академик“, добра защита и бързи атаки. Натрупаха разлика, която втората петица на нашия тим успя да задържи през втората четвърт. Третата и четвъртата части също преминаха с много силна игра от нашия отбор, като всяка от петиците ни успя да увеличи точковия актив на Шумен, за да се стигне до крайното 63:21.
Треньорът на отбора Милчо Колев изрази задоволство от желанието и раздаването, което показаха на терена нашите момичета. Все пак той подчерта, че мачовете на истината тепърва предстоят. На пролет ще се сформира плейофна група от най-добрите отбори в регион „Добруджа“, а именно: „Шумен“, „Дунав“ Русе, „Светкавица“ Търговище и „Чардафон-Орловец“ Габрово.
Предстоят много тренировки за малките шуменки, които трябва да подобрят някои елементи от играта си, за да продължат да нижат победа след победа.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКатастрофирал ТИР затруднява движението на магистралата, близо до OMV
Следваща статияПри съседите: Ловци откриха тяло на мъж с изядени крака в землище, бил е обявен за издирване преди месец

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here